Komend Paasweekend is het weer ‘Time to HIT’, met het Helmond International Tournament. Op de velden van HWC Helmvaarders zullen over drie dagen ruim 100 teams in zes Klassen, van Heren Hoofdklasse tot Damesklasse, de peddels met elkaar kruizen om de titel in hun klasse. Het grootste toernooi van het voorjaar is traditioneel de aftrap van het buitenseizoen. Nagenoeg de hele Duitse top van Liblar tot Essen en Berlijn, is aanwezig. Ook Brits kampioen Liverpool is van de partij, net zoals het Zwiterse Zurich. Vanuit Nederland spelen diverse topteams – onder andere Viking Venlo, Michiel de Ruijter, Groningen en Deventer in de Hoofdklasse- maar ook de Nederlandse herenselectie gebruikt het toernooi als voorbereiding op de rest van het seizoen. Oranje is ook in de Damesklasse actief. De concurrentie daar komt uiteraard van de vele Duitse topteams die mee doen, maar ook hier zijn Liverpool en Zurich gevaarlijke outsiders.

Check alle deelnemende teams, poule-indelingen, het speelschema en uiteraard de uiteindelijke uitslagen en eindstanden op: Helmond International Tournament 2023 – kayakers.nl

Update 10 april: het Duitse Havelbruder uit Berlijn heeft de finale van Helmond International gewonnen van de Britse landskampioen Liverpool (3-2). Oranje Heren grepen net naast het podium. De wedstrijd om de bronzen plak werd verloren van het Duitse Essen (5-1). In de Damesklasse won Essen-Hannover van de Deense selectie (5-3). Het O21 team van Havelbruder won ook de finale in de een-na-hoogste klasse. Het Britse Dragon werd met 3-1 verslagen. In de Tweede klasse won Mainz/Neuburg en de Derde klasse werd gewonnen door het Belgische RKV.

Categorieën: Nieuws