In het strijd om de ECA Cup heeft Oranje geen podiumplaats weten te veroveren. De mannen van bondscoach Kasper Schagen verloren afgelopen weekend in de kwartfinale tijdens het derde, en afsluitende, toernooi om de Europese cup voor landenteams. Eerder in mei won Oranje nog de finale van het eerste toernooi gehouden in Polen. Toen werd spectaculair gewonnen van Europees kampioen Duitsland (10-7 overwinning). Op het tweede toernooi in Mechelen eind juni ging het echter een stuk minder met de Oranje brigade. O.a. nederlagen tegen België en Italië leverde toen uiteindelijk een 5e plaats op. Afgelopen weekend kon Oranje nog voor een podiumplaats gaan in de overal ranking, maar dan moest er wel minimaal een halve finale worden gehaald op het toernooi gehouden in het Franse Thury-Harcourt. Spanje bleek echter in de kwartfinale een sta-in-de-weg voor het halen van deze missie.

Oranje begon uitstekend aan de eerste ronde. Een 2-1 voorsprong tegen Duitsland werd helaas net in de laatste seconden weg gegeven (2-2 gelijkspel). Wat volgde waren degelijke overwinningen op Zweden (3-2) en Polen (5-2). Tegen België moest er revanche worden gehaald na de nipte nederlaag in Mechelen in juni. Oranje denderde over onze Zuiderburen heen en won met maar liefst 12-2. Plaatsing voor de kwartfinales was een feit, echter daarin werd de goede lijn niet doorgetrokken. Tegen Spanje, nummer drie van de wereld, wist Oranje lang de wedstrijd te domineren. De jonge Nederlandse ploeg kon de overwinning echter niet over de streep trekken; in de laatste minuten werden twee doelpunten weg gegeven en een 5-4 nederlaag betekende de uitschakeling. Oranje kon zich hier niet van herpakken; tegen Zwitserland moest er vervolgens gewonnen om uitzicht te houden op een vijfde plaats. Een rommelige wedstrijd eindigde in een 4-2 Zwitserse overwinning. Nederland herstelde zich echter knap en won overtuigend haar laatste wedstrijd van Polen met 8-2 en eindigde zo op een zevende plaats. Italië won ondertussen overtuigend de finale, door Duitsland met 5-2 te verslaan. De Italianen lijken daarmee in bloedvorm voor het WK dat over een kleine maand in eigen huis (Syracuse, Sicilië) van start gaat.

De Oranje internationals gaan in augustus nog naar een oefentoernooi in het Belgische Gent om daarna door te reizen naar het Italiaanse Syracuse.

Alle uitslagen van afgelopen weekend zijn terug te vinden op http://canoepolo-tournaments.eu/

Categorieën: Nieuws