Als commissie kunnen we terugkijken op een sportief jaar. We kijken terug op een prachtig resultaat van onze Oranje dames die brons behaalden op de Europese Kampioenschappen in Essen, mooie en spannende wedstrijden in het derde en laatste weekend van de Nederlandse Kampioenschappen als ook de eervolle huldiging van Marijke Dijkman met een Gouden Verbondsspeld.

Onze sport groeit nog steeds, zowel nationaal als internationaal. Een drukke sportkalender voor 2016 is hiervan een duidelijk voorbeeld, als ook het aantal teams dat deelneemt aan de Nederlandse kampioenschappen. Deze groei in onze sport is goed en is belangrijk om onze sport beter zichtbaar te krijgen bij het publiek. Een breder groeiende sport vraagt ook om meer professionaliteit vanuit kaders als organisatie, als verenigingen, teams en spelers.

We merkten op de Landelijke Kanodag in Nieuwegein de duidelijke behoefte aan meer informatie omtrent Breedtesport; wat heb je nodig, wat is er beschikbaar, waar kan ik terecht met vragen, hoe werf en behoud ik nieuwe (jonge) leden et cetera. Daar hebben we direct invulling aan gegeven door Michiel Verhoef bereid te vinden deze werkgroep op te zetten en met het nieuwe jaar in het vooruitzicht daar inhoudelijk meer over te kunnen informeren.

Daarnaast zijn er tal van andere punten besproken die we als commissie noodzakelijk en belangrijk vinden, maar we ook bereikbaar waren voor jullie vragen als ook reacties. Ook in het nieuwe jaar zullen wij weer aanwezig zijn op de Landelijke Kanodag.

Komend jaar zullen we als commissie opnieuw onze sport een warm hart toe dragen door ons in te zetten voor Topsport, Opleidingen, Breedtesport, Scheidsrechters/Officials en Sponsoring.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een sportief 2016!

Namens de commissie Kanopolo.

Met sportieve groet,

Ronald Sluijp – Voorzitter commissie Kanopolo

Categorieën: Nieuws