In het Italiaanse Catania beginnen morgen de Europese Clubkampioenschappen. Vanuit heel Europa komen de beste nummers een en twee van elk land om te strijden om de Europese titel voor clubteams. Vorig jaar werd het kampioenschap gehouden in het Britse Nottingham en de titel bij de Heren gewonnen door Italiaans landskampioen Chiavari, die in de finale Liverpool versloeg. Het Alkmaarse Odysseus pakte de bronzen plak door de huidige organiserende club Catania te verslaan. Beide Italiaanse clubs en Liverpool behoren wederom tot de grote favorieten, samen met de Duitse topteams Liblar en Berlijn. Nederland is vertegenwoordigd door landskampioen Rijnland en nummer 2 Odysseus. De Alkmaarders hebben inmiddels aangetoond te kunnen pieken op een toernooi als dit. Rijnland maakt zijn debuut op de ECC.

Bij de Dames wist Keistad vorig jaar voor de tweede keer op rij een knappe bronzen medaille te veroveren. Zowel op de ECC in Essen (2017) als in Nottingham, speelde onze landskampioen een uitstekend toernooi. Dit jaar gaan onze dames op voor weer een podiumplaats. Grote favorieten zijn de Britse en Duitse topteams, respectievelijk Liverpool, Hamburg en Essen.

Op zaterdag 21 september worden de wedstrijden in de eerste ronde poule gespeeld. Op zondag volgende de beslissingswedstrijden voor de finales die in de loop van de middag gespeeld zullen worden.

Op dit moment is nog niet bekend of de wedstrijden voor thuisblijvers via livestream te volgen zijn. Zodra we meer weten, delen we dit op onze eigen facebookpagina. Het wedstrijdschema kan je hier terugvinden: link

Categorieën: Nieuws