Komend weekend speelt de Europese top in het Britse Nottingham voor de Europacup Kanopolo. De ‘European Club Championships’ zijn inmiddels een traditie geworden; elk jaar in september komen de nummers een en twee van elk land bijeen om de peddels met elkaar te kruizen. De locatie wijzigt elk jaar, vorig jaar was het Duitse Essen de gastheer. Dit jaar dus in Engeland.

Namens Nederland komt het Amersfoortse Keistad uit in de Damesklasse. Landskampioen Keistad leverde vorig jaar nog een top prestatie met het behalen van de derde plaats. De eerste podiumplaats ooit voor een damesteam op de ECC. Bij de Heren spelen Odysseus uit Alkmaar en landskampioen Viking Venlo. Odysseus kende vorig jaar een geslaagde deelname met een plaats bij de beste vier. Toen moesten de Alkmaarders in de halve finales het hoofd buigen voor het Franse Montpellier, die op hun beurt weer verloren van het Duitse Essen. Zowel Essen als Montpellier domineren de ECC in de laatste jaren. Essen won de titel nu twee jaar op rij, Montepellier verloor twee finales op rij. Beide teams gelden nu ook weer als de favoriet voor de titel.

foto: landskampioen bij de Dames, Keistad Amersfoort

Viking Venlo zit in de eerste ronde in een zware poule met het Zwitserse Thurgau, het Poolse Kaniow, Brits landskampioen Kingston en het Spaanse Retiro. De beste twee gaan door naar de volgende ronde. Odysseus kent een relatief lichtere loting omdat in hun poule maar vier teams geloot zijn. Echter de tegenstanders zijn pittig: het Belgische Gent, het Spaanse Ciencas uit Madrid en Italiaans landskampioen Catania. In de kern allemaal topteams. Bij de Dames in de eerste ronde twee tegenstanders voor Keistad. Het Spaanse Ciencas en favoriet Liverpool. Titelverdediger is het Franse Loire dat vorig jaar met overmacht de titel won.


Foto: landskampioen Viking Venlo na het behalen van hun titel eerder dit jaar

De wedstrijden zijn via livestream te volgen, hou daar voor de site van http://canoepolo-tournaments.eu/ in de gaten!

Wedstrijdschema en uitslagen: https://eca.torneopal.com/

Categorieën: Nieuws