In Helmond, bij kanovereniging de Helmvaarders, zal vandaag en morgen het laatste weekend van de Nederlandse competitie worden gespeeld. In 6 klassen wordt gestreden om de eindoverwinning en in totaal zijn er 3 landstitels te verdelen. In de hoofdklasse is het in tijden niet zo spannend geweest, nu titelverdediger Groningen aan de kop gaat, maar de Groningers voelen de hete adem van runner-up MdR (Uithoorn) in de nek. Beide teams spelen vandaag hun laatste wedstrijd tegen elkaar. Zelfs als MdR dit weet te winnen, is de strijd nog niet beslist. Want morgen staat de andere kraker op het programma; MdR moet dan tegen nummer drie Odysseus uit Alkmaar. Ook de Alkmaarders hebben nog een theoretische kans op de titel. De Alkmaarder moeten zelf echter op zondag ook nog tegen nummer vier; het dit jaar verrassend sterk spelende Trekvogels uit Haarlem.

Daarnaast wordt er nog gestreden om de eindoverwinning in de 1e, 2e en 3e klasse bij de heren, de landstitel bij de dames en de landstitel bij de jeugd (tot en met 18 jaar). Kortom, de nodige spanning en sensatie mag verwacht worden aan de anders zo rustige Kanaaldijk Zuid-Oost te Helmond.

Check hier meer info over tussenstand, speelschema en locatie: http://kano.watersporters.nl/evenementenkalender/nk-kanopolo-ronde-3/

Categorieën: Nieuws