Afgelopen weekend heeft Deventer net naast de toernooizege gegrepen van de officieuze Open Waalse Kampioenschappen Kanopolo in het Belgische Seneffe, nabij Charleroi. In de volksmond ook wel het ‘Charleroi’ toernooi genoemd. In een thriller van een finale werd het 4-4 tegen tweevoudig Europees Kampioen Montpellier uit Frankrijk. In de verlenging scoorde de Fransen de golden goal (5-4). Desondanks is het een uitstekende prestatie van Deventer. Twee jaar terug besloten de oud internationals te stoppen met deelname aan het NK en enkel nog een paar ‘leuke’ toernooien per jaar te varen. Dat de heren (die met Deventer maar liefst 13 keer landskampioen en 8 keer Europees kampioen werden) het nog steeds kunnen, bleek afgelopen weekend maar weer eens. ‘Charleroi’ is het toernooi van het voorseizoen waarop de gehele Duitse, Franse, Britse en Nederlandse top bij elkaar komt om de peddels met elkaar te kruizen. Deventer liet o.a. ijzersterke teams als het Duitse Liblar, het Franse Acigne en de Britse Herenselectie achter zich. In de schaduw van dit geweld werd het Alkmaarse Odysseus achtste, Michiel de Ruyter uit Uithoorn eindigde op een dertiende plaats en Rijnland uit Leiderdorp behaalde een 22e plek.

Categorieën: Nieuws