Afgelopen weekend werd op zaterdag in Helmond het NK Junioren gespeeld. Deventer verdedigde overtuigend de vorig jaar gewonnen titel door in de finale met maar liefst 11-3 van Het Anker (Ulft) te winnen. In de halve finale was Deventer ook al duidelijk de sterkste. Van Windhappers (Den Haag) werd met 12-1 gewonnen. Windhappers wist wel beslag te leggen op de bronzen plak. Waterwolf (Hoofddorp) werd met 4-3 in de kleine finale verslagen.
Zie alle uitslagen op NK kanopolo junioren 2023 – Wedstrijdschema – kayakers.nl

In Frankrijk speelde Oranje het eerste toernooi om de ECA Cup. Deze Europacup voor landenteams wordt over twee weekenden gespeeld. In zowel de Heren als Dames Klasse was Duitsland oppermachtig. De Duitsers deden in beide klassen met 2 teams mee, wat resulteerde in een volledig Duitse finale bij zowel de mannen als bij de vrouwen. Oranje speelde een verdienstelijk toernooi en eindigde op plaats zes. In de Heren Onder 21 klasse haalde Jong Oranje de halve finale, om daarin met 8-3 te verliezen van de latere winnaar Spanje. De strijd om de derde plaats werd met 4-2 van Duitsland verloren. De strijd om de ECA Cup gaat over drie weken verder met het afsluitende toernooi in Essen.
Zie alle uitslagen op Matchs (kayak-polo.info)

NK Senioren: in het weekend van 17 en 18 juni werd in Helmond het NK voor de Hoofd, Eerste, Tweede en Derde klasse gespeeld. In de Hoofdklasse kende titelverdediger Odysseus een goed weekend, alleen tegen Michiel de Ruyter werd gelijk gespeeld. De kraker tegen Viking Venlo werd in een thriller van een wedstrijd met 4-3 gewonnen. Daarmee eindige Odysseus als eerste na dit kwalificatieweekend. Samen met de nummer 2, Viking Venlo, zijn ze daarmee geplaatst voor de Europese Clubkampioenschappen in Spanje in het najaar. De strijd om de landstitel zal in september doorgaan met de play-offs waar de top 6 van de Hoofdklasse zich geplaatst voor hebben. In de andere Klassen was Deventer de dominante club. In de Eerste klasse eindigt Deventer B met ruime cijfers bovenaan, dit geldt ook voor Deventer C en Deventer O21 in respectievelijk de Tweede en Derde klasse. Ook voor de Eerste klasse geldt een play-off systeem in september, samen met de onderste teams van de Hoofdklasse, om te bepalen wie er volgend jaar in de Hoofdklasse uit mag komen. Voor de Tweede en Derde klasse wordt er in september nog een halve competitie gespeeld.
Zie alle uitslagen en tussenstanden: NK kanopolo 2023 – kayakers.nl

Categorieën: Nieuws