In Coimbra, Portugal, was het vandaag een Duits feestje. Zowel in de Heren Onder 21 jaar als de Dames Onder 21 jaar wonnen de Duitsers de finale. Onze junioren werden respectievelijk zesde en achtste. De Oranje Heren O21 wonnen vandaag overtuigend van Portugal met 6-2, maar gingen uiteindelijk in de beslissende wedstrijd tegen Frankrijk nipt ten onder (4-3). Bij de Dames O21 werd in de wedstrijd om de zevende plaats verloren van Ierland (8-3). Met een knappe achtste plaats presteren onze jonge talenten naar verwachting en is er voldoende potentieel aanwezig om verder te bouwen richting het WK volgend jaar in Rome.

De Oranje Dames maken ondertussen gretig gebruik van hun ‘escape route’ richting halve finale. Oranje won overtuigend van Denemarken (6-1), Polen (5-3) en Spanje (3-1). Morgenochtend vroeg nog tegen Zweden en dan de beslissende wedstrijd tegen Italië voor plaatsing halve finales.

Bij Heren kwam Oranje net te kort. Na gisteren al gelijk gespeeld te hebben tegen Frankrijk, volgende vanochtend weer een gelijkspel. Een knotsgekke wedstrijd tegen Polen eindigde in 5-5. Tegen wereldkampioen Duitsland kwam Oranje vervolgens niet goed in het spel en verloor met 6-3. Oranje uitgeschakeld voor de halve finales. Morgen op voor plaats 5-8.

Alle uitslagen en livestream: www.canoepolo-tournaments.eu

Oranje Heren O21: zesde van Europa!
Oranje Dames O21: achtste van Europa!
Categorieën: Nieuws