Op de vierde speeldag van het WK heeft Oranje in de Damesklasse uitstekende zaken gedaan. Oranje verpletterde Polen met uitstekend spel (7-3) en versloeg ook het superlastige Zwitserland met 3-1. Vorig jaar nog won Oranje brons op het EK door de Zwitsers met een golden goal te verslaan, daar hadden ze dan wel drie verlengingen voor nodig. Nu was Oranje vele malen beter dan de Zwitsers. Morgenochtend moet Oranje winnen van Groot-Brittanie om zeker te zijn van de halve finale.

Bij de Heren verloor Oranje nipt van wereldkampioen Frankrijk (4-3). Oranje speelde uitstekend tegen de Fransen, kwam met 2-0 voor, maar zagen de Fransen langszij komen tot een 3-2 voorsprong. Tien seconden voor tijd scoorde Mats Pel de gelijkmaker. Maar helaas was het slotakoord voor Maxime Gohier, die scoorde met nog 1 seconde op de klok. Morgen moet Oranje winnen van Italië en Nieuw-Zeeland om een kleine kans te houden op de halve finale.

In de juniorenklassen wisten de heren -21 jaar niet te winnen van het oppermachtige Duitsland (7-0). Voor Oranje resteert de wedstrijd tegen Denemarken. Bij een overwinning gaat Oranje op voor plek 9-10. De Dames -21 wisten vandaag Italië op een gelijkspel te houden (4-4) en mogen morgen op voor plek 6.

Check alle uitslagen en schema op http://www.kmservice.eu/polo/index.html


 

Categorieën: Nieuws