Na de Herenselectie is ook voor de Nederlandse Damesselectie de ‘road to the World Games’ van start gegaan. In juli speelt Oranje als een van de acht gekwalificeerde landen op de Wereldspelen in Alabama, USA. Ter voorbereiding speelt Oranje meerdere toernooien, o.a. eind mei de ECA Cup in Milaan en recent won Oranje de Damesklasse van het HIT Toernooi. De selectie voor de World Games is recent bekend gemaakt en kent met de terugkeer van recordinternational Marijke Dijkman een verrassende naam. Dijkman stopte een aantal jaar terug, maar bleef altijd bij Keistad op het hoogste niveau spelen. Voor de Wereldspelen keert Dijkman nog 1 keer terug in Oranje om voor een medaille op het allerhoogste podium te gaan. Landskampioen Michiel de Ruyter en recordkampioen Keistad zijn beide hofleverancier, met ieder vier spelers.

Michiel de Ruyter, Uithoorn:
– Charlotte Bakkes
– Selina Dijkstra
– Alisha van den Berg
– Sarissa van Veenendaal
Keistad, Amersfoort:
– Marijke Dijkman
– Diewertje Bink
– Marieke van Hofslot
– Linda van As

Fundraising
Om de forse kosten, die met deelname aan de Wereldspelen gepaard gaan, te kunnen betalen zijn de Oranje Dames een fundraising campagne gestart. Op 20 mei, vanaf 19.30, wordt een veilingavond georganiseerd bij kanovereniging Michiel de Ruyter. Deelnemers kunnen bieden op unieke kanopolo-items en de opbrengst gaat naar de kosten voor de selectie om deel te nemen aan de Wereldspelen. Deelnemen kan ook online. Kosten zijn eenmalig 7,50 en je kan je opgeven via alishax8@gmail.com

Verder loopt er een fundraising campagne via Why Donate. Check de site hoe je onze Dames kan sponsoren op hun route naar de World Games:
https://whydonate.nl/fundraising/world-games-2022

Categorieën: Nieuws