Zojuist heeft Jong Oranje in Mechelen in de strijd om de ECA Cup de bronzen medaille veroverd. In de Heren Onder 21 klasse speelde Oranje een uitstekend toernooi. Er werd overtuigend met 4-1 van Duitsland gewonnen en ook wereldkampioen Groot-Brittannië werd verslagen (4-3). Een 5-2 nederlaag tegen Italië en een 4-4 gelijkspel tegen Polen, zorgden er echter voor dat Jong Oranje zich niet meer kon plaatsen voor de finale. In de strijd om het brons werd knap met 5-4 gewonnen van Spanje. In de finale won Italië van Duitsland met een golden goal in de verlenging.
(tekst gaat verder onder de foto’s)

ECA Cup: 3e plaats voor Jong Oranje!

Bij de senioren speelden zowel de Dames als de Heren wisselvallig. Oranje won in de Herenklasse overtuigend alle wedstrijden in de eerste ronde. Door overwinningen op Frankrijk (6-5), Polen (5-3) en België (4-2) plaatste Oranje zich als eerste in de poule voor de volgende ronde. In de tweede ronde bleek helaas Duitsland tot twee keer toe te sterk. De wereldkampioen deed met twee teams aan de ECA Cup mee. Beide Duitse teams plaatsten zich voor de tweede ronde en Oranje liep twee keer tegen een nipte nederlaag aan. Resulteerde de wedstrijd tegen Denemarken om plaats vijf van de eindranking. Ook hier was het net niet voor Oranje. Een goede wedstrijd werd onnodig in de laatste minuut verloren (4-3). De finale was een herhaling van de WK finale van vorig jaar. Duitsland tegen Italië en ook nu waren de Duitsers te sterk (3-1).

ECA Cup: Oranje v/s Duitsland

Ook de Oranje Dames kwamen niet tot in de finale. Oranje speelde goed tegen wereldkampioen Duitsland, maar wist dit niet in een overwinning om te zetten (3-3). Tegen Zweden (6-2) en Denemarken (4-2) was Oranje duidelijk de sterkste. Helaas was angstgegner Italië met 5-2 een maatje te groot. Oranje plaatste zich achter Italië en Duitsland voor de tweede ronde. Om daar in op te moeten tegen het ijzersterke Groot-Brittannië en wederom Italië. GB denderde met 7-2 over onze dames heen. Ook Italië was te sterk (2-1). Resteerde ook voor Oranje in de Damesklasse de wedstrijd om de vijfde plaats. Dit keer werd er wel gewonnen. Spanje was met 3-2 de mindere. In de finale won Groot-Brittannië overtuigend met 7-4 van Frankrijk.

In de Dames Onder 21 klasse speelde een grotendeels nieuwe Jong Oranje selectie een goed toernooi. De junioren moesten in het begin wennen aan het hoge niveau. Onder andere Spanje (8-3) en Duitsland (8-0) waren een maatje te groot. Maar Jong Oranje groeide in het toernooi en won uiteindelijk de wedstrijd om de een-na-laatste plaats van Polen (7-2). In de finale waren de Duitse junioren duidelijk te sterk voor Frankrijk (5-2).

ECA Cup: Jong Oranje Dames vooraf aan een wedstrijd
Categorieën: Nieuws