Komend weekend zal het laatste speelweekend van het Nederlands Kampioenschap Kanopolo gespeeld worden. Bij kanovereniging Windhappers in Den Haag spelen de teams in de Hoofd-, Eerste, Tweede en Derde Klasse hun strijd om de titel. In de Hoofdklasse is Viking Venlo favoriet na een zeer succesvolle start van het NK in juli. Venlo verloor nog geen wedstrijd en staat drie punten los van runner-up Groningen, terwijl nummer drie Michiel de Ruyter tegen een achterstand van vijf punten aankijkt. Toch is nog niets beslist aangezien er komend weekend nog een halve competitie gespeeld wordt. Elk team speelt dus nog minimaal 1 keer tegen elkaar en een nederlaag voor Venlo kan de competitie weer helemaal openbreken. Uiteindelijk zal de landskampioen, samen met de nummer 2, zich kwalificeren voor de Europese Clubkampioenschappen. Dit toernooi zal volgend weekend in Duisburg gespeeld worden.

Ook in de andere klassen kan het nog alle kanten op. In de Eerste klasse gaat het tussen Keistad B (15 punten) en Venlo B (13), terwijl Odysseus B en Windhappers (beiden 12 punten) op korte afstand volgen. In de Tweede Klasse gaat Deventer B soeverein aan de leiding met 22 punten, Helmvaarders C volgen met 3 punten minder. UKC uit Utrecht heeft nog een kans op de 1e plek, maar moet dan wel 6 punten achterstand overbruggen. In de Derde Klasse is Waterwolf oppermachtig met 15 punten tegenover een magere 6 punten voor de nummers twee en drie van de competitie. In alle Klassen wordt er nog een halve competitie gespeeld, terwijl er in de Eerste en Derde klasse er ook nog wedstrijden worden ingehaald die eerder dit seizoen vanwege corona niet gespeeld konden worden. Kortom, er is nog niets beslist.

Het wedstrijdschema van komend weekend en alle tussenstanden, kan je hier vinden.

In de Hoofdklasse zijn de scheidsrechters op persoon ingedeeld (in de andere klassen op teamnaam en dan moet het team zelf een scheidsrechter aanwijzen). Hieronder het schema voor de Hoofdklasse.

Categorieën: Nieuws