De komende twee weekenden komen in België de top van Europa bij elkaar op de internationale toernooien van respectievelijk Ieper en Gent. Traditioneel staat augustus in het teken van deze Vlaamse toernooien. Dit jaar zullen diverse nationale selecties deelnemen in voorbereiding op het EK in Portugal dat einde van de maand begint.

De Paddel International Tournament (10-11 augustus)
Op de Dikkebus Vijver nabij Ieper spelen onder andere Europees kampioen Spanje en Frankrijk. Ook Nederland is goed vertegenwoordigd! Zo speelt Jong Oranje in de Herenklasse. Ook zullen er meerdere Nederlandse clubteams van start gaan: landskampioen Rijnland, Odysseus Alkmaar, Groningen en Michiel de Ruyter. In de Damesklasse bereiden de Oranje Dames en Dames Onder 21 zich voor op het EK.

Meer informatie: http://www.de-paddel.be/tournament-1-en

Gent International Tournament (17-18 augustus) 
De Nederlandse herenselectie speelt in Gent zijn laatste oefentoernooi voor het EK. Oranje mag aan de bak met ook Groot-Brittannië en Zwitserland in het deelnemersveld. Outsiders zijn Belgisch landskampioen Ieper en het sterrenteam van Deventer. De veelvoudig Europees en landskampioen uit de IJsselstad speelt met een team vol oud internationals en wereldkampioenen.

Meer informatie: http://gekko-tournament.com/
Categorieën: Nieuws