Nederland heeft vier Oranje selecties: Heren, Dames, Heren tot 21 jaar en Dames tot 21 jaar. Elke selectie wordt samengesteld door de desbetreffende bondscoach(es) naar aanleiding van diverse trainingskampen die gedurende winter en voorseizoen worden gehouden. Gedurende het seizoen wordt wekelijks getraind en varen de Oranje selecties o.a. de ECA Cup toernooien ter voorbereidingen op WK (elk even jaar) of EK (elk oneven jaar).

De Nederlandse herenselectie won drie wereldtitels, twee Europese titels en goud op de Wereldspelen (2005). Bondscoaches van Oranje zijn Jeroen Dieperink en Paul Snijders.

De Nederlandse damesselectie behaalde een bronzen plak op het WK van 2006 en het EK van 2015 en een zilveren medaille op de EK’s van 2009 en 2013. De selectie wordt gecoacht door Maartje Sypkens en Sytse van der Zwan.

De Nederlandse juniorenselecties behaalden in de heren tot 21 jaar klasse zilveren medailles op de WK’s van 2002 en 2006. De dames tot 21 jaar geldt als talententeam welke recent is gestart. Bij de heren tot 21 jaar wordt de selectie getraind door interim-coach Tim Schrama. Lisanne Dreyfus en Suzanne van Rijn zijn de bondscoaches bij de dames tot 21 jaar.

Check onderstaande links voor meer info over elke selectie

heren

heren onder 21

dames

dames onder 21