Het Internationale zwembadtoernooi van Odense is afgelopen weekend succesvol verlopen voor zowel Keistad als Viking Venlo. Beide teams haalden het podium in respectievelijk de dames- en de herenklasse van dit internationale toernooi. Het Deense Odense International wordt traditioneel georganiseerd in het eerste weekend van het nieuwe jaar met dit jaar teams uit, naast Denemarken, Duitsland, Nederland, Zweden, Polen en Rusland.
(verslag gaat verder na de foto’s)

Viking Venlo in actie

Bij de Dames wist landskampioen Keistad de finales te halen. In de voorrondes werd elke wedstrijd dik gewonnen, o.a. Essen, Hannover en de Poolse nationale selectie werden ruim verslagen. Alleen van mede finalist Hamburg werd verloren in de voorrondes (5-2). Genoeg voor Keistad om zich bij de beste twee te plaatsen en dus een plek in de finale. Om in de finale wederom Hamburg tegen te komen, helaas bleek ook in de finale dit Duitse topteam net te sterk. Keistad begon ijzersterk aan de wedstrijd en ging dan ook terecht met een 2-1 voorsprong de rust in. In de tweede helft kon Hamburg echter net dat beetje extra geven om de wedstrijd te doen omslaan. Uiteindelijk verloor Keistad de finale nipt met 3-2.

Het Podium bij de Dames:
(1) Hamburg
(2) KEISTAD
(3) Essen

Bij de Heren wist het Alkmaarse Odysseus zich op zaterdag niet te plaatsen voor de volgende rondes. Een 5-4 nederlaag tegen Deens landskampioen Neptun werd de Alkmaarders fataal. Viking Venlo deed het op zijn beurt een stuk beter. Venlo won onder andere overtuigend van Berlijn (5-2) in de eerste ronde en in de daarop volgende plaatsingsronde voor de halve finales werd Neptun met 6-4 aan de kant gezet. In de halve finales eindigde een bloedstollende wedstrijd tegen het Deense Silkeborg op 3-3. In de beslissende penalty-reeks bleek Silkeborg net iets beter. De Denen scoorden alle 5 de penalty’s, waar Viking er 1 miste. Viking op voor de bronzen plak tegen het Duitse Hamburg. De Duitsers domineerden de wedstrijd tot vijf minuten voor het einde. Met een 4-1 voorsprong op het scorebord leek er voor de Duitsers geen vuiltje aan de lucht. Maar Venlo wist zich nog een keer op te laden en terug in de wedstrijd te knokken en twee keer te scoren. Vervolgens werd ‘op zijn Duits’ in de laatste seconden van de wedstrijd de gelijkmaker gemaakt. In de daarop volgende verlenging scoorde Billy Weibel de ‘golden goal’. Brons dus voor Viking Venlo. In de finale versloeg Essen ondertussen Silkeborg met een goal verschil.