Oranje gaat vandaag naar huis vanuit Wroclaw, Polen, met een behaalde vijfde plaats op de World Games. Een knappe prestatie van onze Dames, die zich vorig jaar met een vierde plek op het WK voor het eerst plaatsen voor de prestigieuze Wereldspelen. De World Games is het vierjaarlijks terugkerende event voor niet Olympische sporten en het hoogst haalbare podium voor een kanopolo-team. In Polen werd , na nederlagen tegen de top drie van de wereld (Nieuw-Zeeland, Duitsland en Frankrijk) de cruciale wedstrijd tegen Italie nipt verloren, waardoor Oranje op 1 doelpunt plaatsing voor de halve finales mis liep en daarmee haar medaillekansen in rook zag opgaan. In zowel de Dames- als Herenklasse wist Duitsland de gouden medaille te veroveren en daarmee de titels van 2013 te prolongeren.

Check verder voor sfeerimpressies, samenvattingen, videos en fotos van de Nederlandse World Games equipe de website: https://www.theworldgamesnl.nl/

Categorieën: Nieuws