Jaarlijks organiseert het Watersportverbond de Nederlandse Kampioenschappen Kanopolo in de Hoofdklasse, de Damesklasse, de Jeugdklasse (tot en met 18 jaar) en de Heren 1e, 2e en 3e klasse. De Kampioenschappen worden over meerdere weekenden op verschillende locaties, bij kanoverenigingen, georganiseerd. Voor 2019 staat een pilot voor een Jeugdklasse tot en met 14 jaar op de planning.

Organisatie
De kanopolocommissie van het Watersportverbond geeft jaarlijks, opdracht aan de Stichting Kanoactiviteiten om de Nederlandse Kampioenschappen Kanopolo te organiseren. Deze stichting is aangesloten bij het Watersportverbond en heeft uitsluitend het doel om kanoactiviteiten te realiseren. Voor de wedstrijdadministratie maakt de wedstrijdorganisatie gebruik van het platform www.kayakers.nl

Voor de NK kanopolo wijst de stichting locaties toe. De vereniging op deze locatie neemt de gehele organisatie voor haar rekening, met uitzondering van de wedstrijdleiding. Per wedstrijdweekend is hiervoor een financiële bijdrage beschikbaar, de hoogte is afhankelijk van het aantal benodigde speelvelden. Een vereniging kan zich melden om een wedstrijdweekend te organiseren. Een verzoek daarvoor kan gemaild worden naar nk@kanopolo.nl. Zie verder de presentatie Organisatie wedstrijdronde NK kanopolo voor meer informatie over de voorwaarden.

Veilig en met plezier sporten
Als kanopolocommissie willen we dat alle deelnemers (spelers en andere betrokkenen) veilig en met plezier onze mooie sport beoefenen. Elke zaak van grensoverschrijdend gedrag is er een te veel. Op de website van het watersportverbond staat het beleid én de gegevens van de vertrouwenscontactpersoon:
https://www.watersportverbond.nl/verenigingen/bestuur-en-beleid/beleid-en-visie/veilig-en-met-plezier-sporten/

Privacy
De wedstrijdadministratie van de Nederlandse Kampioenschappen Kanopolo bevat niet meer dan de volgende persoonlijke gegevens:
– naam, e-mailadres en telefoonnummer van contactpersoon team,
– naam, geboortedatum, geslacht en wedstrijdlicentie van de individuele spelers.

De geboortedatum wordt gebruikt voor de bepaling van de leeftijd gerelateerd aan de wedstrijd klasse. Om dezelfde reden is het geslacht van de spelers geregistreerd.

Daarnaast komen naam en bankrekening van de betalende persoon of organisatie voor in de financiële administratie, dit ten behoeve van de controle en verwerking van de inschrijfgelden.

Persoonsgegevens worden NIET gedeeld met derden, behalve bij calamiteiten.

Voor meer informatie of inzage kunt u mailen met nk@kanopolo.nl

 

Historie Nederlandse kampioenen

Hoofdklasse: kampioen van Nederland
Kampioen 2018: Viking Venlo
Kampioen 2016 en 2017: Odysseus Alkmaar
Kampioen 2013, 2014 en 2015: GKV, Groningen
Kampioen 2001 tot en met 2012: DKV, Deventer
Kampioen 2000: Rijnland, Leiderdorp
Kampioen 1999: DKV, Deventer
Kampioen 1987 tot en met 1998: Rijnland, Leiderdorp

Sinds 5 jaar wordt er ook gespeeld om de titel in de Damesklasse. Deze titel is vijf jaar op rij gewonnen door KV Keistad uit Amersfoort

Alle uitslagen en eindranking van het NK 2018 vind je hier: https://cpt.kayakers.nl/View/NK2018


Foto: Viking Venlo, landskampioen 2018