Komende jaar start het Watersportverbond een opleiding voor Trainer/Coach voor alle kanodisciplines, inclusief Kanopolo. De opleiding zal voldoen aan NOC NSF certificeringseisen en een basis bieden voor elke kanoër die zich wil ontwikkelen in het trainen en coachen van kano-atleten, van jeugd tot internationals. Voor beginners, maar ook voor meer gevorderde coaches interessant om te volgen. De cursus zal in modules worden aangeboden via een digitale leeromgeving met gerichte, persoonlijke ondersteuning vanuit ervaren docenten. Afhankelijk van het niveau welke je nu al hebt, kan je instromen en bepaal je met de docent welke modules je volgt. Grofweg 80% van de cursus is basismateriaal voor alle disciplines, verder zal er nog circa 20% verdieping richting kanopolo zijn. Zo leer je alle vaardigheden die je nodig hebt als trainer/coach, in de breedste zin, maar ook specifiek voor kanopolo.

De opleiding zal in april live gaan voor inschrijving. Meer informatie over wijze van inschrijven, inhoudelijke opbouw, tijdslijnen en data, volgen dan. Vanuit kanopolo is de opleiding ontwikkeld onder toezicht van bondscoach en ALO docent Sytse van der Zwan en oud-international Martijn de Vries. Sytse zal tevens de docent zijn die de cursus coördineert.

De verwachte kosten voor deelname aan de opleiding zal rond de 500-600 euro liggen. Als commissie onderzoeken wij nog de mogelijkheden van subsidies om deze kosten lager te krijgen. Tips hier voor zijn uiteraard welkom. Voor mensen die willen deelnemen namens een vereniging: veel gemeentes bieden een subsidie aan verenigingen die investeren in opleidingen voor (jeugd)trainers/vrijwilligers. Per gemeente kan dit verschillen, maar zeker interessant om even uit te zoeken.

Inschrijven kan dus nog niet, maar ben je nu al geïnteresseerd, geef dit dan door aan de kanopolocommissie via martijn.rol@kanopolo.nl. Eventuele tips voor subsidies horen wij ook graag via dit mailadres

Categorieën: verenigingnieuws