Beste kanopoloer,
Gaan we nog iets van dit schrale kanopolo jaar maken?

Deze vraag hebben we ons binnen de Kanopolocommissie van het Watersportverbond herhaaldelijk gesteld. En ook bij jullie zal deze vraag spelen.

Vanuit de Commissie (én het Watersportverbond) blijven we terughoudend. Niemand zit te wachten op een situatie dat het corona virus weer de kop opsteekt. Een op een kanopolo-event als brandhaard al helemaal niet.

Nu contactsport weer volledig is toegestaan, zijn ook kanopolo-wedstrijden en -toernooien op zich weer mogelijk. We raden deelname aan buitenlandse toernooien af. In veel landen is het Corona virus nog niet onder controle. Ben je bewust van de risico’s. Verder organiseren we géén Nederlandse Kampioenschappen! Maar in september vieren we dat we weer wedstrijden kunnen spelen met de ‘Canoepolo Fever Cup‘!

Dit gaan we doen: iedere klasse krijgt één speeldag waarin per klasse wordt gestreden om deze eenmalig te winnen beker. Het is een officieus en informeel toernooi, vooral om te vieren dat we weer met zijn allen een ‘balletje mogen gooien’.

Overzicht speeldata en locaties:
zaterdag 5 september: HOOFD klasse in Alkmaar
zondag 6 september: DAMES klasse (+U14 Jeugd)) in Alkmaar         

zaterdag 19 september: DERDE klasse, locatie nog te bepalen
zondag 20 september: JUNIOREN klasse (18 jaar en jonger), locatie n.t.b.

zaterdag 26 september: TWEEDE klasse in Den Haag
zondag 27 september: EERSTE klasse in Den Haag

We spelen uiteraard volgens de officiële ICF regels, maar verder willen we het vooral leuk & informeel houden. Dus geen actieve materiaal controle en scheidsrechters worden ingedeeld op basis van teams (er worden geen individuele scheidsrechters aangewezen). Het speelschema wordt bepaald op basis van de ingeschreven teams (open inschrijving). Let wel: tijdens de speeldagen zullen de RIVM richtlijnen m.b.t. sportevents strikt worden nageleefd!

Inschrijven kan nu tot 29 augustus op: https://cpt.kayakers.nl

Hoofd, dames en U14 klasse: https://cpt.kayakers.nl/View/1CC2020

Derde en junioren klasse:  https://cpt.kayakers.nl/View/2CC2020

Tweede en eerste klasse:  https://cpt.kayakers.nl/View/3CC2020

·       Doordat er in 2020 geen Nederlandse titels worden vergeven, is er ook geen promotie en degradatie van teams. De plaatsing in een klasse voor de NK2021 is op basis van de eindrangschikking en promotie/degradatie van de NK2019.

·       Voor het EK voor clubteams (ECC) 3-4 oktober in St.Omer zijn er géén kampioenen van 2020 die zich kunnen kwalificeren. Geïnteresseerde teams kunnen zich melden bij de Kanopolocommissie. Het resultaat van de NK 2019 is leidend bij het toewijzen van deelnameplaatsen. Dit uiteraard allemaal onder voorbehoud of dit internationale toernooi überhaupt doorgaat en of er een positief advies is van het Watersportverbond m.b.t. deelname aan internationale toernooien.

Categorieën: verenigingnieuws