Op zondag 22 maart zal er bij kanovereniging UKC in Utrecht een theoriecursus voor beginnende scheidsrechters worden gegeven. De cursus wordt gegeven door Martijn Rol en Danny Buis, beide ICF scheidsrechters, en is bedoeld voor zowel beginnende scheidsrechters als ervaren scheidsrechters die weer even de theorie willen bijspijkeren.


Wat: Theoriecursus Scheidsrechter Kanopolo
Waar: kanovereniging UKC, Utrecht. Zie http://www.utrechtsekanoclub.nl/
Wanneer: zondag 22 maart
Hoe laat: inloop 9:00. Begin 9:30. Einde rond 12:00
Hoe aan te melden: mail sturen naar martijn.rol@kanopolo.nl, met daarin:
– voornaam,
– achternaam,
– geboortedatum,
– clubnaam,
– mobiele nummer


Verder aandachtspunten met betrekking tot scheidsrechters in 2020:
– Op basis van voorgaande Nederlandse Kampioenschappen (NK) hebben we een overzicht van scheidsrechters opgesteld en hen ingedeeld in een specifiek niveau. Er zijn drie niveau’s: 2e klasse, 1e klasse en Hoofdklasse (respectievelijk niveau 2, niveau 3 en niveau 4 van de opleidingscriteria van het Watersportverbond voor scheidsrechters kanopolo, deze criteria zijn op te vragen bij de commissie). Deze selectie is de basis voor indeling van scheidsrechters voor de NK 2020. Uiteraard dient een team bij inschrijving nog steeds de voor hun team fluitende scheidsrechters formeel aan te melden. Mis je scheidsrechters op de lijst die wel gaan fluiten op de NK, neem dan contact op met Danny Buis, Hoofd Scheidsrechter. De lijst vind je onderaan dit bericht.

– Van nieuwe, nog niet op een niveau ingedeelde scheidsrechters , die op het NK gaan fluiten in de 2e klasse of hoger, wordt verwacht dat zij een theorie-examen gaan doen. Doel is hiermee het algehele niveau van scheidsrechters te verhogen. Dit examen is momenteel in ontwikkeling. Scheidsrechters kunnen wel al aangemeld worden voor de NK. Tijdens de NK zullen deze scheidsrechters beoordeeld worden in de praktijk.

Het theorie-examen kan worden afgenomen tijdens:
– Helmond International Tournament
– de NK weekenden in Alkmaar, Den Haag en Helmond

– Besloten is om in de 3e klasse en Jeugdklasse van de NK geen scheidsrechters meer op ‘naam’ in te delen maar op ‘club’. Een club die een wedstrijd toegewezen krijgt om die te begeleiden als scheidsrechter is zelf verantwoordelijk voor aanwijzen van scheidsrechters. Dit doen wij omdat het verloop van scheidsrechters in deze klasse jaar-op-jaar erg hoog is en wij niet de capaciteit hebben om dit jaarlijks te monitoren of te beoordelen. In de 2e klasse en alle hogere klassen zullen scheidsrechters dus wel op naam worden aangesteld.

Vragen, neem gerust contact op met Danny Buis of anders Martijn Rol

Categorie├źn: verenigingnieuws